Ekaterina Vedeneva taiteilijaesittelyssä

Ekaterina Vedeneva taiteilijana ja maalaustaideen monipuolisuus on ihastuttanut monia hänen jäsenyytensä aikana Suomen Taiteilijat ry:ssa. Onkin ilo tutustua hänen taiteilija-CV:n sisätöön tästä: Ekaterina Vedeneva

Taiteilija Ekaterina Vedeneva on saanut erilaista taidekoulutusta Venäjällä ja Suomessa: NK Rerihille nimetty Pietarin taideopisto, Dekoratiivisen ja soveltavan taiteen korkekoulu (Pietari), Pietarin korkeakoulujen jatko-opintojen pedagoginen Akatemia, Kymenlaakson opisto (kuvataidelinja).

Kuuluisasta NK Rerihille nimetystä Pietarin taideopistosta hän valmistui taiteilija-entisöijäksi. Opiskelun jälkeen hän työskenteli entisöijänä Valamon saaressa Laatokalla. Karjalan luonnon maagisen kauneus ja ankara ilmeikkyys on innoittanut hänen luomistyötään. Sen seurauksena hän on maalannut eri paikoissa Karjalassa ja Suomessa.

Lievesi, iltamaisema
Lievesi, iltamaisema

Taiteilijana hänen töissään on ollut tärkeää näyttää väreillä hänen näkemyksensä Pohjoisesta luonnosta. Töissä oli tärkeää näyttää paikkojen tunnelma: illat jotka hehkuvat auringonlaskun väreissä, vuoropuhelut veden ja taivaan välillä, luonnon runollisuus ja henkevyys.

Muutama Ekaterina Vedenevan näyttely on omistettu teemalle Karjalan ja Suomen luonto:“Karjalan luonto”, Helsinki 2008;
“Järvimaisemia Karjalasta ja Suomesta”, galleria Art Space Spb, Pietari 2012; “Harmoniassa luonnon kanssa”, Helsinki 2014, ym.

 

Kreetalainen maisema
Kreetalainen maisema

Taiteilijan luomistyössä etsiminen jatkuu. Välimeren ympäristöön matkustaminen on myötävaikuttanut taiteilijan luomiskokeiluihin värien sekä maalaustavan kanssa. Erityisen paljon taiteilijan töissä aiheena on Kreeta. Niissä taiteilija
halusi siirtää väreillä kankaalle hänen visionsa Kreetasta. Sen tunnelman, joka on ikään kuin kyllästetty myyteillä sekä sen monenlaiset värit. Kreeta on ollut aiheena muutamassa taitelijan näyttelyssä Helsingissä ja Kouvolassa.

Katso Ekaterinan esittely kuvan kanssa: Esittely E. Vedeneva

Valtakunnallinen vapaa taideyhdistys jo vuodesta 1968