Galleria Aapeli, esittely

Galleriavastaava, näyttelykuraattori (ripustustus ja lopputarkastus)
Lotta Blomroos
lotta.blomroos@pp.inet.fi
040 074 3235

Tiedottaja
Tuula Alho
alho.tuula109@gmail.com
044 055 4165

Mediavastaava
Sari Nieminen
sari.nieminen@iki.fi
050 349 7869

GALLERIA AAPELI on Suomen Taiteilijat ry:n vuonna 2011 perustama taidegalleria, joka tukee jäsenistön taidetoimintaa tarjoamalla kohtuuhintaista näyttelytilaa kulukorvausperiaatteella Helsingin Kaapelitehtaan taidekeskuksessa. Galleria Aapelin lisäksi tiloissa on yhdistyksen toimisto, minikeittiö ja kolme vuokrattua työtilaa.

VARAAMINEN
Näyttelytila varataan puhelimitse (myös tekstiviestillä) tai sähköpostilla. Lähetä tekstiviestivaraus tai sähköpostivaraus sekä galleriavastaavalle että tiedottajalle. Maksutositteet ja näyttelysopimus ohjeineen postitetaan sinulle tarvittaessa kotiin. Galleriavaraus astuu voimaan, kun näyttelysopimus on palautettu allekirjoitettuna Suomen Taiteilijat ry:lle ja varausmaksu suoritettu. Varausvahvistus ilmoitetaan taiteilijalle tekstiviestinä tai sähköpostilla ja ajankohta merkitään näyttelysopimukseen.

NÄYTTELYTILAN KORVAUKSET
Galleriakorvaus on suoritettava viimeistään kolme (3) kuukautta ennen näyttelyn alkamispäivää tai sopimuksen mukaan. Hinnat ovat päivitetty vuoden 2016 tason mukaiseksi.
Yhdistyksen jäsenille varausmaksu on 75 € joka suoritetaan varauksen yhteydessä yhdistyksen tilille: FI 6512 2830 0003 4791 käyttämällä henkilökohtaista viitenumeroasi. Varausmaksua ei palauteta. Kulukorvaus eli gallerian vuokra on 260 €, joka suoritetaan yhdistyksen tilille sovittuna eräpäivänä. Jos näyttely peruuntuu alle kaksi (2) kuukautta ennen alkamispäivää, galleriakorvausta ei palauteta. Muussa tapauksessa galleriakorvauksesta palautetaan 50 %.
Galleria ei peri korvausta myydyistä teoksista. Näyttelyaika on sopimuksen mukaan kaksi (2) tai (3) viikkoa. Tilan voi varata useampi taiteilija yhdessä. Gallerian käyttöön ei sisälly palveluja.
Näyttelytilaa voi myös vuokrata taiteilija, joka ei ole Suomen Taiteilijat ry:n jäsen. Tällöin varausmaksu on 100 € ja näyttelytilan vuokra kahdeksi viikoksi 400 €. Muutoin ehdot ovat samat kuin yhdistyksen jäsenille.

TIEDOTTAMINEN JA MAINOSTAMINEN
Taiteilijan tulee toimittaa viimeistään 3 viikkoa ennen näyttelyä mediavastaavalle Sari Nieminen, s-postiin sari.nieminen@iki.fi
• 2 -3 kuvaa sähköisesti
• näyttelyn nimen
• haluamaansa tietoa itsestä ja näyttelystä.
Ulkomainosta varten tarvitaan 2 ständiin sopivaa A2- kokoista näyttelyjulistetta.
Galleria tiedottaa näyttelyistä:
• yhdistyksen kotisivuilla
• Facebook –sivuilla: SuomenTaiteilijat.GalleriaAapeli, Helsingin Uutiset, Taide ja Taidemaalaus
• Netissä: atradvisor.fi, menovinkki.fi,
• Kaapelin näyttelyinfossa.
Taiteilija vastaa muusta tiedottamisesta. Vinkkejä tiedottamisesta esim. paikallislehtiin voi tiedustella mediavastaavalta.

VASTUUT JA VAKUUTTAMINEN
Suomen Taiteilijat ry / Galleria Aapeli ei ole vastuussa näyttelystä eikä teoksista. Taiteilija hoitaa vakuutukset itse. Gallerian avain luovutetaan taiteilijalle näyttelyn ajaksi. Jos avain katoaa, taiteilija korvaa Suomen Taiteilijat ry:lle lukon uudet sarjoitukset ja viisitoista (15) kappaletta avaimia.

RIPUSTAMINEN
Taiteilija hoitaa ripustuksen yhdessä näyttelykuraattorin kanssa. Galleriassa on ripustuslistat asianmukaisine ripustuslankoineen. Teosten ja veistosjalustojen tulee olla taidenäyttelytasoon viimeisteltyjä. Taulujen tulee olla ripustuskelpoisia. Ripustuslangan ja taulun yläreunan väliksi suosittelemme 10 cm tilaa.
Myydyt teokset voidaan luovuttaa vasta näyttelyn päätyttyä.
Taiteilijalla tulee näyttelyssä olla esillä CV ja mahdollisesti teosluettelo, jossa ilmenee taiteilijan nimi, yhteystiedot, teoksen nimi ja hinta (ei välttämätön).
Lisätietoa ja neuvontaa saa GA – ryhmältä.

AVAJAISET
Taiteilija järjestää itse avajaiset, ohjelman ja tarjoilun välineineen. Gallerialla on minikeittiö, viini- ja shampanjalasit, kahvinkeitin sekä boolimaljat.

VALVONTA JA AUKIOLOAJAT
Taiteilija valvoo itse näyttelyn.
Näyttelyn aukioloajat ovat:
• ke – pe klo 12:00 – 18:00
• la – su klo 12:00 – 16:00.
• Maanantaisin ja tiistaisin galleria on suljettu.
Ensimmäinen tiistai on ripustuspäivä. Viimeinen sunnuntai on purkupäivä. Taiteilija päättää itse oman näyttelynsä poikkeavat aukioloajat ja avajaisajankohdan. Näyttelykuraattori hyväksyy näyttelyn ripustuksen ja tarkistaa taiteilijan kanssa loppusiivouksen, kun näyttely on purettu.

NÄYTTELYN PURKU
Taiteilija purkaa näyttelyn ja vastaa tilojen siivoamisesta sunnuntaina klo 18:00 mennessä tai Suomen Taiteilijat ry käyttää siivoustoimistoa ja laskuttaa näytteilleasettajaa. Avain luovutetaan lopputarkastuksen yhteydessä. Taiteilija on velvollinen korvaamaan gallerian rakenteille, irtaimistolle, ja ripustusvälineille aiheutuneet rikkoutumiset tai muut vahingot. Seiniin ei saa porata reikiä eikä lyödä nauloja. Ripustuslankoja ei saa katkoa.

PALVELUT
Gallerialta voi korvausta vastaan saada valvonta- (5 €/tunti), siivous- (20 €/tunti), ym. apua

 

Valtakunnallinen vapaa taideyhdistys jo vuodesta 1968