Salatut Aarteeni 5.4. – 24.4.2016

Salatut Aarteeni on viidentoista taiteilijan yhteinen teemanäyttely Galleria Aapelissa. Näyttelyn järjestäjänä on Suomen Taiteilijat ry.

Taiteilijat tuovat näyttelyyn itse valitsemansa vanhemmat tai uudemmatkin taideteokset, jotka heidän mielestään ansaitsevat päästä jälleen esille.

Nämä on runsas ja kiehtova taidenäyttely, joka ei jätä katsojaa vaille hyvää taide-elämystä!

 

Salatut Aarteeni

Avajaiset 5.4.2016 klo 17-19

”Ajatus salaisista aarteista syntyi jäsentaiteilijoidemme esittämistä toiveista. Syntyi idea pitää oma, Galleria Aapelimme kokoinen näyttely näille salaisille aarteille. Taulu tai veistos, joka ei uutena ehtinytkään niin moneen paikkaan mitä se olisi ansainnut. Tai varastotsta löytynyt taideteos, joka vuosien jälkeen näyttää uudelleen kukkaan puhjenneelta ja ajankohtaiselta. Ideasta tuli suosittu, näyttelypaikat oli loppuunmyyty alle kahdessa päivässä.”
Ote puheenjohtaja Taru Alhon avajaispuheesta.

Tiedosto_003 (1)

Tiedosto_000Tiedosto_002Tiedosto_002 (1)

 

”Itse olen aina ihaillut taiteilijoiden kykyä muodostaa näkemistään ja kokemistaan asoioista näkyvää huomiota ja tunteita herättävää konkretiaa esimerkiksi taulun muodossa. Tätä ajatellen pyysimme osallistuvilta taiteilijoilta kuvia töistään ja vapaamuotoista esittelyä itsestään. Näitä esittelyjä ja CV:tä lukiessani ihastelin töiden luomiskertomuksia ja taiteilijoiden vahvaa halua tuoda työnsä ajatus katsojalle esille. Vakuutuin vahvasti myös jäsentaiteilijoidemme koulutus- ja osaamistasosta. Näitä taiteilijaesittelyjä tulee Intervetsivullemme ja Facebook-seinälle.”
Ote Taru Alhon avajaispuheesta.

Valtakunnallinen vapaa taideyhdistys jo vuodesta 1968