Taiteilija Heini Isoaho

”Oman käden jälki valkoisella pohjalla on viehättänyt minua pienestä pitäen. Maalaaminen on parhaimpia itseilmaisun ja itsensä tuntemisen keinoja.”

Heini Isoaho ilmaisi taiteellisia kykyjään jo hyvin nuorena. Hänen suvussaan taiteelliset taipumukset ovat tuttuja ja vanhemmat osasivat kannustaa Heiniä jatkamaan huolehtimalla laadukkaan paperimateriaalin, kynien ja maalausvälineiden riittävyydestä.

”Minulle maalauksen aloittaminen ei ole vaikeaa, en suunnittele töitäni etukäteen tai maalaa toisen kuvan innoittamana. Sain jokin aika sitten mielenkiintoisen haasteen muotokuvatilauksen muodossa. En tavannut kuvan henkilöä ja maalasin työn neljän eri valokuvan perusteella. Julkaisemisvaiheessa työni vastaanotto luonnollisesti jännitti. Palaute oli onneksi erittäin hyvää.”

Heini on hakeutunut taiteelliselle alalle ja valmistui noin vuosi sitten muotoilijaksi. Työelämään sopeutuminen ja hyvä työ on tärkeää juuri nyt. ”Opintojen päättyminen ja valmistuminen antoivat enemmän aikaa taas maalaamiselle. Inspisoirun parhaiten suurelle pohjalle maalaamisesta, se antaa maalaukselle tilaa muotoutua, ottaa oma tilansa.”

Maalaaminen on antanut tilaa unelmalle opintojen jatkamiseen kuvataiteen parissa. ”Ajatus kiehtoo minua ja kehitän itseäni mielellään kuvataiteen puolella. Etenen kuitenkin rauhallisesti.” Heini toteaa hymyillen.

Valtakunnallinen vapaa taideyhdistys jo vuodesta 1968