Taiteilija Nea Valkeala

”Aloittaessani maalauksen ihmettelin avopuolisoni hämmästelyä osaamisestani. Minulla meni jonkin aikaa oivaltaa, ettei tähän kaikki pysty. Oivallus johti maalaamiseen käytetyn ajan lisääntymiseen ja nyt olen tässä, jo toisessa näyttelyssä  mukana”

Nea Valkeala saattaa olla uudehko taidemaalari mutta taiteen tekemistä ja luomisen iloa hänellä on riittänyt nuoresta pitäen. ”Äitini on maalannut mielestäni aina ja ajattelin usein etten tuohon ryhdy. Keramiikka puhutteli minua alusta alkaen, sen parissa on vierähtänyt vuosikymmeniä. Onnistuin myös yhdistämään taiteen työelämään, olen tehnyt muotipiirustusta tilaustyönä lehdille.”

”Maalauksien aiheet, ajatus maalauksesta kehittyy minulla vielä ajan kanssa. Pyörittelen mielessäni näkemisäni kuvia, erilaisia tunnetiloja ja usein innostun nähdessäni jonkin erilaisella tekniikalla tehdyn maalauksen. Näistä aineksista kokonaisuus siirtyy maalaukseen.”

Nea kertoo saaneensa paljon opetusta taidemaalari äidiltään Tea Anderssonilta. Opit hän painoi mieleensä mutta Nean työt ovat hyvin erilaisia Tean töihin verrattuna. ”Minulle suurin haaste oli pitkään laittaa taidettani esille näyttelyyn. Jos vaikka joku ei pitäisi siitä?” hän pohtii, Tässä Tean tuki on ollut arvokasta, sain ilmoittauduttua ensimmäiseen näyttelyyn mukaan ja palaute oli itseasiassa oikein hyvää. Tämä on minulle toinen näyttely, johon osallistun.”

”Nyt maalaustaiteeni esilläolo on minulle ilo, tuntuu hyvältä haastaa itsensä taiteen kautta. Taide, sen tekeminen, on minulle iloa, luomista ja aitoa tekemistä.”

Valtakunnallinen vapaa taideyhdistys jo vuodesta 1968