taiteilija Raivo Tõnisson

”Maalauksissani vaikuttavat unikuvat, raskaampi musiikki ja jopa kauhuelokuvat” kertoo Raivo Tõnisson hyvin puhuttelvista töistään Aarteeni Aapelissa näyttelyssä.

Raivolla oli pitkä tauko maalaustaiteen tekemisessä. Elämä vei muiden asioiden pariin. 2014 palo taiteen tekemiseen otti jälleen paikkansa ja töitä syntyi nopealla tahdilla. Katso muutamat tunnelmakuvat Raivon yksityisnäyttelystä Galleria Aapelissa tästä: http://suomentaiteilijat.net/raivo-tonisson-hyvaa-aikaa/

”Tähtään taiteeni näkyvyyden paranemiseen ja tunnistettavuuteen. Halun työni jäävän katsojalle mieleen ja hänen tunnistavan tyylini myöhemminkin.”

Ja kyllä Raivon työt omatakeisella tyylillään katsojaa puhuttelvat. Hän on onnistunut tuomaan erilaisia tunnetiloja ja jopa pelkokuvia maalauksiinsa, jotka pysäyttävät katsojan tutkimaan maalauksen tuomia mielikuvia pidempäänkin. Joillekin työt voivat olla hyvin pelottavia.

”En halua vangita taiteeni tarkastelijaa yhteen tunnetilaan tai mielikuvaan. Työni on tarkoitus herättää mielenkiintoa ja ajatuksia laajemminkin. Tulkaa katsomaan ja pohtikaa! Taiteeni jättää katsojalle runsaasti tulkinnanvaraa” Raivo kehoittaa kannustavasti.

Valtakunnallinen vapaa taideyhdistys jo vuodesta 1968