Kuukauden Taiteilija
Syyskuu 2021

Heidi Keskikylä

”Ei ole olemassakaan huonoa taidetta vaan erilaisia mieltymyksiä taiteeseen.”


Heidi Keskikylä

Teen taidetta ajelehtien ideoiden mukana

Olen itseoppinut taiteilija ja kirjailija (s.1999). Lapsuuteni vietin Hattulassa, mutta nykyään asun Paraisilla. Teen töitä puutarha-alalla ja keväällä 2022 valmistun ylioppilaaksi iltalukiosta.

Olen piirtänyt, kirjoittanut ja maalannut lapsesta saakka ja niistä muodostui harrastus teini-ikäisenä. Pikku hiljaa hankin taidetarvikkeita ja selvitin, mitä saa milläkin aikaiseksi. Opin maalaamisen ja piirtämisen tekemällä ja kokeilemalla. Olen aina tarvinnut täyden vapauden päättää, mitä maalata ja miten eikä siten ole ollut innostusta käydä kursseja.

 

2016 pidin ensimmäisen taidenäyttelyni ja julkaisin myös ensimmäisen romaanini. Siitä lähtien olen käyttänyt yhä enemmän aikaa taiteen parissa ja luovuudesta tuli jotakin pysyvää ja varmaa, johon voi aina luottaa. Äitini oli taideharrastuksen alkuvaiheissa suuri tuki. Aluksi opin häneltä violetin sekoittamisen, myöhemmin näyttelyiden ripustamisen. Sittemmin näyttelyitä on ollut joka vuosi.

Teen taidetta ajelehtien ideoiden mukana. Saatan tehdä maalauksen valmiiksi päivässä tai muutamassa kuukaudessa. Osa teoksista valmistuu innolla alusta loppuun ja jokin odottaa keskeneräisenä kuukausia sen mukaan, miten inspiraatiota on. Tilaustöitä lukuun ottamatta, teokset eivät edisty väkisin vaan annan niiden valmistua omalla ajallaan.

Keltaniittyperhonen

2020

40 cm x 40 cm

akryylimaalaus

60 €

Inspiraation lähde

Saan inspiraatiota kaikkialta. Maalaukseni ovat aiheiltaan nykyään hyvin vahvasti eläinaiheisia. Siten iso osa inspiraatiosta tulee suoraan luonnosta. Se, miten saan ideoita näiden eläinten toteuttamiseen, on toinen juttu. Saan ideoita erilaisten tekniikoiden kokeiluun jonkin paketin mukana tulleesta pahvinpalasta tai rikkinäisesti siveltimestä, kun jään miettimään, mitä jälkeä niillä saisi aikaan.

 

Mikäli maalaan suden, teen sen pisteillä tai viivoilla, enkä tavoittele realistista kuvausta kyseisestä eläimestä. Eläinten ulkoisen olemuksen näkee katsomalla niitä ja maalatessa yritän tuoda esiin kaikkia osia niiden eläinten kauneudesta ja olemuksesta, joka jää muuten täysin huomiotta. Saan rauhan tunnetta luonnon maalaamisesta. Perhosten värit tai eläinten muodot osaltaan antavat ideoita niiden toteutukseen. Jokainen eläinlaji on erilainen ja niiden maalaaminen on aina uusi kokemus.

Hämähäkkirapu

2018

30cm x 40cm

akryylimaalaus

60€

Taiteelliset saavutukset

Olen pitänyt tähän mennessä 16 taidenäyttelyä, tulossa on 8 lisää ja näyttelytoiminta jatkuu senkin jälkeen. Lisäksi taiteeni on kehittynyt ja kehittyy edelleen. Teokseni ovat erilaisia nyt kuin muutama vuosi sitten. Tätä ja taidenäyttelyitä suurempana saavutuksena koen sen, että on onnistunut tuomaan taiteellaan iloa myös muille. Itse nautin taiteen tekemisestä, mutta maalauksen tai romaanin valmistumista ja näyttelyn ripustamista parempi tunne on se, kun asiakas kertoo teokseni tuovan hänelle päivittäin iloa.

Teokset

savanninorsu

2020

80cm X 60cm

akryylimaalaus

150€

koikarpit

2021

40cm X 30cm

akvarellimaalaus

neitoperhonen

2019

50cm X 40cm

akryylimaalaus

karhun kasvot

2021

80 cm X 100 cm

akryylimaalaus

isopanda

2020

50 cm X 70cm

 akryylimaalaus

75€

saksanhirvi

2020

80 cm X 60 cm

akryylimaalaus

270€

rooseveltinhirvi

2021

100 cm X 80 cm

akryylimaalaus

Heidi Keskikylä

Hinnoitellut teokset myynnissä.

Yhteystiedot ja linkit
Heidi Keskikylä
Haluatko kuukauden taiteilijaksi