Kuukauden Taiteilija
heinäkuu 2022

Heidi Linsén

”Ei on kokonainen lause.”


Heidi Linsén

Koen toimivani tekstiilitaiteen ja kuvataiteen rajalla.

Nimeni on Heidi Linsén. Olen kulttuurialan moniosaaja, ikuinen teollisen muotoilun opiskelija, kaupunkiaktiivi sekä tekstiilitaiteilija.

Rakastan kontrasteja, leikittelyä mittasuhteilla, materiaaleilla sekä näkökulmilla. Ihmisoikeuskysymykset ovat olleet intohimoni jo leikkiessäni Harjupuiston hiekkalaatikolla. Taiteessani haluan ottaa kantaa aina kun mahdollista.
Tuftaamisen ilmaisun välineenä löysin sattumalta, nykyajalle tyypillisesti unettomana yönä internetissä seikkaillessa. Aiemmin omimmilta väyliltä on tuntunut hiilipiirtäminen ja akvarellit.
Koen toimivani tekstiilitaiteen ja kuvataiteen rajalla. Pyrin langoilla saavuttamaan mahdollisimman photorealistista jälkeä, jatkuvasti haastaen niin itseäni kuin valitsemaani tekniikkaa. Tuftatessa palettini on rajallinen, ennalta määrätty, mikä on samalla rauhoittavaa ja raivostuttavaa.
Tämä tekniikka on myös pakottanut luottamaan visiooni ja osaamiseeni läpi prosessin, sillä teos mahdollisine virheineen paljastuu minullekin vasta aivan loppumetreillä.

Pourquoi pas, 2022, tuftattu ryijy, 50 cm x 62 cm, 550 €

Inspiraation lähde

Inspiroidun arkisista ristiriidoista, epäkohdista, peloista ja ärsytyksen kohteista. Haluan työstää mielessä pyörivää epäkohtaa niin että saan aiheesta ainakin itselleni rauhan. En kuitenkaan halua teoksillani pakottaa näkemystäni katsojalle. Teos on osa pohdintaani, osa epäkohdan prosessointia mielessäni. Hyvin henkilökohtaista, mutta usein myös yllättävän universaalia. Laajaa huuliryijysarjaani lähdin työstämään kohdatessani jälleen minuun kohdistuneita ristiriitaisia odotuksia naisena. Pitäisi hymyillä enemmän mutta ei niin leveästi eikä koko ajan. Ei saisi olla hiljaa, muttei myöskään liikaa äänessä. Sensuelli vaan ei liian seksikäs. Itsevarma muttei koppava. 

Pourquoi pas

Olemisen ja ilmaisun tila tuntui yhtäkkiä kovin ahtaalta. Tutkin näitä ajatuksia ikonisten punaisten huulien avulla. Yllätyin todella positiivisesti näyttelyssä saamasta palautteesta, ryijyt koettiin riemastuttavina, voimaannuttavina.
Seuraavaksi haluaisin palauttaa katseen heihin, joita yhteiskunta haluaa sulkea silmänsä. Haluan luoda sarjan isokokoisia esittäviä ryijyjä kodittomista, syrjäytyneistä, sairaista, köyhistä, iäkkäistä. Tuoda heidät jälleen nähdyiksi, meiksi.
Toinen inspiraation lähde juuri nyt on hollantilaiset mestarit tummine asetelmineen. Haluan tutkia kuinka hyvin tuon tunnelman ja taidokkaan, yksityiskohtaisen valomaailman saa esitettyä tuftaamalla.

Taiteelliset saavutukset

2021 Naisasialiitto Unioni ryn valitsemana yhteistyötaiteilijana toteutettu kuuden teoksen sarja.

Yksityisnäyttelyt

25.1.-13.2.2022 ”Trop”, Galleria Topelius, Helsinki
1.4.-31.5.2022 ”Encore trop”, Galleria Puukonttori, Nuutajärvi

Lähikuva Tous les mêmes 4

Teokset

Tous les mêmes 4

2022

50 cm x 60 cm

tuftattu ryijy

550 €

Tous les mêmes 3

2022

52 cm x 65 cm

tuftattu ryijy

550 €

Ha? Sans rouge

2022

42 cm x 46 cm

tuftattu ryijy

490 €

Em sans rouge

2022

45 cm x 63 cm

tuftattu ryijy

550 €

Et toi, petit Albert

2022

47 cm X 37 cm

tuftattu ryijy

490 €

L'Amour fait mal

2022

70 cm X 88 cm

tuftattu ryijy

800 €

Heidi Linsén

Teokset ovat myynnissä. Yhteystiedot ja linkit:
Heidi Linsén
0445709138
Haluatko kuukauden taiteilijaksi
Scroll to Top