Kuukauden Taiteilija
Marraskuu 2021

IreneEllen

”Nautitaan elämän pienistä hetkistä ja sallitaan suloisia hetkiä itsellemme..”


IreneEllen

Rakastan piirtämistä, maalaamista ja grafiikkaa.

Olen miltein nelikymppinen nainen, taiteilija, naimisissa ja kolmen pojan äiti. Rakastan piirtämistä, maalaamista ja grafiikkaa. Kuvistani on myös painotuotteita. Eniten postikortteja, mutta muitakin tuotteita löytyy, kuten heijastimia, sieniliinoja ja tarjottimia. Nettikauppa minulla on ollut vuodesta 2015. Taiteiluni ohessa käyn myös päivätöissä, elektroniikkaa. Tällä hetkellä kylläkin hoitovapaalla. Käyn myös Hyvinkään taidekoulua, iltakoulu. Marraskuussa minun pitäisi vihdoinkin valmistua.

Inspiraation lähde

Ideat teoksiini löytyvät usein omasta mielikuvituksestani, arjestani, perheestäni, ystävistäni ja luonnosta. Aina en edes tiedä mistähän tämäkin idea oikein syntyi. Tykkään eniten piirtää ja maalata kaikenlaista suloista ja ihanaa.

Tyylini tehdä taidetta on jotain realistisen ja mielikuvituksellisen kuvittamisen välimaastossa. Yleensä kuitenkin enemmän kuvituksellisia mielikuvitus hahmoja. Tykkään tehdä erityisesti kuvituksellisia eläinhahmoja, jotka käyttäytyvät kuin ihmiset. kuten Istuvat kahvilla, vaatteet yllään.

Maalaan usein aika rennolla otteella, ilman suurempia suunnitelmia ja siksi työ elää ja muuttuu välillä todella paljonkin. En yleensä tykkää maalata kovin tarkasti, vaan annan pensselin liukua ja odotan jännittyneenä mitähän ihanaa tästäkin lopulta tulee.

Myös grafiikassani esiintyy yleensä kuvituksellisia eläimiä, ihmisiä ja kahvikuppeja.

Taiteelliset saavutukset

Rakkaus piirtämiseen on kulkenut koko ikäni. Ja olen piirrellyt mielikuvitushahmoja omaksi ilokseni aina. Vasta vuonna 2014 päätin, että nyt haluan taiteen olevan enemmän mukana elämässäni. Perustin 2015 nettikaupan IreneEllen.fi ja aloin myymään sivutoimisena yrittäjänä päivätyön ohessa kuvittamiani postikortteja ja muita painotuotteita. Lopulta nettikauppaan tulivat myyntii myös maalaukseni ja grafiikan vedokset.

Olen käynyt muutamilla taidekursseilla, mutta lopulta 2017 päätin hakea ja pääsin Hyvinkään Taidekouluun, iltalinjalle (2v). Vauvan syntymä ja korona hieman viivästyttivät valmistumistani, mutta vihdoinkin marraskuussa 2021 saan todistuksen.(Toivottavasti)

Vuonna 2020 päätin taas tehdä hypyn eteenpäin taidemaailmassa ja hain ja pääsin Suomen taiteilijat ry: jäseneksi. Siitä olen erittäin iloinen. Tammikuussa 2021 oli ensimmäinen oma taidenäyttelyni Hyvinkäällä.

Olen osallistunut myös ryhmä- ja yhteisnäyttelyihin jonkin verran. Yksityisnäyttelyitä olen pitänyt kolme ja marraskuussa 2021 on neljäs.

Kuva työhuoneelta

Teokset

Enkeli kissan raitasukat

2021

21×29,7 cm/kehys 40×30 cm

akryylimaalaus paperille

160 €

Tyttö niityllä

2021

27 cm X 22 cm

akryylimaalaus kankaalle

100 €

pöllö

2021

80 cm X 60 cm

akryylimaalaus kankaalle

400€ 

pesä

2021

35 cm X 27 cm

 akryylimaalaus kankaalle

130 €

Perhosen eväsretki

2018

40 x 50cm

Akryylimaalaus kankaalle

140€

valoa pimeydessä

2020

46 x 38cm

Akryylimaalaus kankaalle

130 €

minä ja seppele

2021

61 cm X 50 cm

akryylimaalaus kankaalle

250 €

karhu

2021

80 cm X 60 cm

akryylimaalaus kankaalle

 400 €

IreneEllen

Omakuva Irene Timoskainen

Yhteystiedot ja linkit
Haluatko kuukauden taiteilijaksi
Scroll to Top