Suomen Taiteilijat ry:n jäsenistö on koulutukseltaan hyvin eri tasoista. Joukossamme on Taidekorkeakoulun (Ateneumin) sekä eri tasoisten kurssien suorittaneita taiteilijoita. Ensisijaisesti pyrimme kiinnittämään huomiota teosten hyvään tasoon; koulutuksen määrä ei ole ratkaiseva tekijä jäsenanomuksia käsiteltäessä. Hyväksytty jäsen on taiteilijajäsen tultuaan hyväksytyksi töidensä perusteella yhdistyksen hallituksen kokouksessa.

Suomen Taiteilijat ry on avoin yhdistys myös kannatusjäsenille. Tämä jäsenyys on mahdollisuus sinulle, joka haluat olla mukana yhdistyksenmme toiminnassa vaikka et taiteilija olisikaan. Kannatusjäsenellä on samat jäsenmaksut ja oikeudet toimia yhdistystoiminnassa kuin taiteilijajäsenellä.

Yhdistyksemme tarjoaa jäsenilleen

Kurssitoimintaa mm. piirustus- tai maalauskursseja mahdollisuuksien mukaan. Voimme myös tarvittaessa ohjata heitä saamaan lisäkoulutusta asuinkuntansa taideyhdistysten järjestämiltä kursseilta. Vuosinäyttelymme on aina vuoden päätapahtuma, jolle haemme mahdollisimman suurta näkyvyyttä. Vuosinäyttelyn jyrytyksen tuloksista tiedustellessaan on jäsenillä tilaisuus saada lyhyt arvostelu töistään.

Yhdistys tarjoaa myös työhuonetilaa vuokralle ensisijaisesti jäsenilleen, mutta kysynnän puutteessa myös ulkopuolisille taiteilijoille.

Vuosikokouksessa 21.2.2021 hyväksyttiin vuotuiseksi jäsenmaksuksi 42 euroa ja kertaluontoiseksi liittymismaksuksi 20 euroa. Jäsenmaksua korotettiin ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2013.

Taidettasi edustavien valokuvien lähetysohjeet Suomen Taiteilijat ry:lle

Taiteilijajäsenet hyväksytään jäseneksi taiteellisten saavutusten ja kolmen teoskuvan perusteella. Kuvien tulee muodostaa yhtenäinen kokonaisuus. Rajaa kuvat niin, että kuvassa on näkyvissä vain teos. Emme tarvitse teoksen ympärille rekvisiittaa, eli sisustuskuvat eivät ole kelvollisia. Emme  halua nähdä seiniä, eli rajaa teokset niin, että niissä näkyy vain teos. Ei haittaa, jos teoksesta jää osa pois rajaamisen vuoksi, koska tiukasti rajattu teoskuva on paljon parempi, kuin teos, jossa näkyy sinää. Liitä mukaan tieto mitä tekniikkaa ja materiaaleja kussakin taideteoksessasi on käytetty. Nimeä kuvat ennen lähetystä oheisesti: Oma nimesi_teoskuvan nimi_korkeus x leveys x syvyys.

Laita kuvaselitteeseen: (Oma nimesi_teoskuvan nimi_korkeus x leveys x syvyys__teoksen valmistumisvuosi_tekniikka.)

Jos haet kannatusjäsenyyttä, riittää, että lähetät pyydetyt perustiedot ilman taiteilijatietoja.

Lähetysvaihtoehdot:

 • Lähetä hakemuksesi oheisella online hakulomakkeella
 • Voit myös lähettää hakemuksen sähköpostilla osoitteeseen:
  hakemukset(at)suomentaiteilijat.net Muista lähettää kaikki samat tiedot. mitä lomakkeessa pyydetään.
 • Voit myös lähettää hakemuksen postitse osoitteeseen: Suomen Taiteilijat ry, Tallberginkatu 1 C lokero 148, 00180 Helsinki. (Merkitse viestisi otsikolla Jäsenhakemus Etunimi Sukunimi)
 • HUOM! LOMAKE TOIMII PARHAITEN PÖYTÄKONEELLA JA GOOGLE CROME SELAIMELLA. (SYNTYMÄAIKA ANNETAAN MUODOSSA PP.KK.VVVV.)
 • Osalla lähetys on jäänyt junnaamaan, eikä ole lähtenyt eteenpäin. Jos lähetys ei onnistu, voit lähettää kaikki pyydetyt tiedot sähköpostilla osoitteeseen hakemukset(at)suomentaiteilijat.net
 • Teoskuvien lähettämisohjeita. Teemme valinnat taiteellisten saavutusten ja kolmen teoskuvan perusteella. Muista kertoa teosten tekniikasta. Linkki portfolioon tai kotisivuille ei riitä, koska hakijan pitää itse valita töistään kolme teoskuvaa. Emme halua sisustuskuvia, vaan kuvat tulee olla rajattuna niin, että niissä näkyy vain itse teos ja mahdollisesti tauluun kuuluvat kehykset. Kolmiulotteisissa teoksissa saa kuitenkin tausta olla näkyvissä. Muista nimetä kuvat joko numerolla tai teosnimellä.
 • Jäsenhakemukset käsitellään noin kuukauden välein pidettävässä hallituksen kokouksessa. Jos olet lähettänyt hakemuksen juuri kokouksen jälkeen voit joutua odottamaan päätöstä jopa puolitoista kuukautta. Kaikille hakijoille vastataan henkilökohtaisesti.

Haen Suomen Taiteilijat ry:n jäsenyyttä

  Puhelinnumero (pakollinen)

  Syntymäaika (pakollinen)

  Katuosoite (pakollinen)

  Postinumero ja postitoimipaikka (pakollinen)

  Valitse mitä jäsenyyttä haet (pakollinen)Haen taiteilijajäsenyyttäHaen kannatusjäsenyyttä
  Haluan samalla liittyä Encaustic Vahataide alajaoston jäseneksi, jos minut valitaan Suomen Taiteilijat ry:n jäseneksi. (Alajaostoon kuuluminen on ilmaista Suomen Taiteilijat ry:n jäsenille)(pakollinen)kyllä kiitosei kiitos
  www-sivut

  Valitse taidelajisi, voit valita useita MaalaustaideKuvanveistoPiirustustaideTaidegrafiikkaValokuvataideTila- ja ymp.taidePerformanssitaideYhteisötaideMediataideMuu taide

  Kirjoita tähän tärkeimmät taiteelliset saavutuksesi. Vaihtoehtoisesti voi liittää cv:si tai ansioluettelosi liitetiedostoihin. (maksimissaan 2 sivuinen).
  Taiteilijajäsenet hyväksytään jäseneksi taiteellisten saavutusten ja kolmen teoskuvan perusteella. Kuvien tulee edustaa yksittäisiä taidetöitäsi. Lähetä kuvat kuvatiedostona yksitellen omina tiedostoinaan. Liitä mukaan teostiedot (Teoskuvan nimi_korkeus x leveys x syvyys__teoksen valmistumisvuosi_tekniikka_Oma nimesi). Vaihtoehtoisesti voit kirjoittaa teostiedot riveille.(Teoskuvan nimi_korkeus x leveys x syvyys__teoksen valmistumisvuosi_tekniikka_Oma nimesi)
  Teos 1
  Teos 2
  Teos 3

  Saako nimesi julkaista kotisivuillamme Jäsenet -luettelossa?kyllä kiitosei kiitos
  Saako taiteilijakotisivusi linkittää nimeesi Jäsenet -luettelossa?kyllä kiitosei kiitos


  Vakuutan antamani tiedot oikeiksi ja omikseni.
  Annettuja tietoja ja kuvia ei luovuteta muun käyttöön kuin Suomen Taiteilijat ry:n käyttöön (pakollinen)

  Scroll to Top