Kurssit ja koulutukset

Jäsentaiteilijoiden kursseja ja koulutuksia

Tässä voit ilmoittaa omista ajankohtaisista koulutuksista ja kursseista. Laita netti- ja somepäivitysvastaavalle sähköpostiin selkeät tiedot ja ilmoittautumisohjeet linkkeineen niin julkaisemme tiedot täällä.

Online kursseja

111031

Akryylimaalauksen menetelmät – etäkurssi

 
Kurssimaksu: 39,00 €
Opettaja: Vicky Maaranen
Paikka: Teams kokoontuminen
Syyslukukausi: 1.10.2022 – 12.11.2022
Päivä ja kello:  La: 12.30 – 14.30

Kurssilla perehdytään akryylivärimaalauksen menetelmiin ja laajennetaan ilmaisua akryylimaalauksessa käytettävien apuaineiden avulla. Kurssi soveltuu vasta alkajasta jo pidempään maalanneille. Kurssilla tutustutaan akryylimaalauksessa käytettäviin maalauspohjiin, pohjustusaineisiin, akryyliväreihin ja maalauksen ilmaisussa vaikuttaviin apuaineisiin, kuten struktuuripastoihin, tehostemediumeihin ja acrylic pouring ja swiping maalausmenetelmiin. Kurssin tavoitteena on laajentaa ja monipuolistaa tietämystä akryylimaalauksessa käytettäviin menetelmiin. 

Ennen kurssia lähetetään ohjeet materiaalien hankintaan.

*soveltuu aikuisten taiteen perusopetuksen syventäväksi opinnoksi

Kursseja Nurmijärvellä

111002

Vedic Art – peruskurssi

 
Kurssimaksu: 98,00 €
Opettaja: Vicky Maaranen
Paikka: Kirkonkylä / IhanTalo kuvataidetila, Ihantolantie 2, 01900 Nurmijärvi
Syyslukukausi: 30.9.2022 – 25.11.2022
Päivä ja kello:  Pe: 18.00 – 21.00

Vedic Art on uudenlainen taidekoulutusmuoto. Kurssilla käydään läpi 17 veedistä prinsiippiä, jotka toimivat tienä löytää taiteilija itsestään. Ohjaaja antaa impulssin ja se avulla syntyy teos, joka toteutetaan piirtämällä ja maalaamalla. Kyseessä ei ole tyylisuunta, ismi tai uskonto ja aikaisempaa kokemusta ei tarvita. Kurssilla jokainen opiskelija etenee omassa tahdissa ja prosessi lähtee omasta sisimmästä sekä ajatuksesta että jokainen osaa maalata.

Opettaja opastaa materiaalihankinnassa tai häneltä voi ostaa tarvikkeita. 

Peruskurssin käytyä saa todistuksen. Kurssia ohjaa koulutettu Vedic Art opettaja Vicky Maaranen.

111312

Enkaustiikka

 
Kurssimaksu: 24,00 €
Opettaja: Vicky Maaranen
Paikka: Kirkonkylä / IhanTalo kuvataidetila, Ihantolantie 2, 01900 Nurmijärvi
Syyslukukausi: 3.12.2022 – 3.12.2022
Päivä ja kello:  La: 10.00 – 15.00

Enkaustiikka eli vahamaalaus on vanha taidemuoto, joka on helppoa oppia ja jokainen saa onnistumisen tunteen jo ensimmäisessä kokeilussa, ilman aiempaa kokemusta maalaamisesta tai piirtämisestä!

Kurssilla maalataan kuumilla raudoilla ja värillisillä vahoilla. Kurssilla opitaan perustaidot ja jo näillä taidoilla voi luoda upeita teoksia.

Tekniikka lyhyesti: vahavärinappeja sulatetaan silitysraudan päällä ja sula vaha levitetään raudalla paperille. Mehiläisvahamaalaus soveltuu hyvin vasta-alkajalle tai jo pidempään maalanneille.

Kurssille tarvitset mukaan paljon puhdistusrättejä, jolla puhdistetaan silitysrautaa ja sanomalehtiä maalaus alustaksi. Opettaja tuo mukanaan maalauksessa käytettävät muut materiaalit; jatkojohdot, silitysraudat, raaputusraudat, paperit ja mehiläisvahat. Materiaalimaksu 15 € maksetaan opettajalle.

Tietoa meistä

Suomen Taiteilijat ry on valtakunnallinen vuonna 1968 perustettu vapaa taideyhdistys.

Ajatuksen yhdistyksen perustamiseen antoi 1960-luvulla voimistunut radikaaleja ilmaisuja suosiva taidesuuntaus, jolloin perinteistä figuratiivista taidetta alettiin sysätä syrjemmälle. Tämä tapahtumaketju antoi kimmokkeen uuden taideseuran, Suomen Taiteilijat ry:n perustamiselle, jonka tarkoituksena on perinteisen taiteen puolustaminen. Vaikkakin viime vuosina näkemysten kirjo näyttelyissämme on laajentunut, on perusajatus säilytetty.

Yhdistys toimii yhdyssiteenä eri puolilla Suomea työskenteleville kuvataiteilijoille ja kuvanveistäjille järjestäen jyrytettyjä näyttelyitä, kursseja, opintomatkoja ja muita virikkeitä.

Yhdistyksen jäsenten kouluttautuminen on varsin laajaa muodostuen itseoppineista taidekorkeakoulutuksen suorittaneisiin. Hallitus hyväksyy uudet jäsenet työnäytehakemusten perusteella.

Yhdistys julkaisee joka 5. vuosi omakustanteista matrikkelia, jossa jäsenistön henkilötietojen lisäksi esitellään värikkäitä teoskuvia.

Yhdistys on lunastanut paikkansa yli 50-vuotisen toimintansa aikana maamme monisärmäisessä taiteen kentässä.

Suomen Taiteilijat ry:n hallitus 2021- 2022

Taru Alho

Markus Pulsa

Vicky Maaranen

Tuula Alho

Timo Tolonen

Sari-Aino Tolonen

Sari Nieminen

Heidi Ijäs

Anneli Nordström

Haluatko ottaa yhteyttä

Scroll to Top