Kuukauden Taiteilija
marraskuu 2022

Marko From

Suurena Laurel & Hardy fanina: ”Another fine mess you`ve gotten me into!.”


Marko From

Nuoruudessa löytämäni intohimo valokuvaamiseen imaisi minut mukaansa

Olen Naantalilainen vuonna -67 syntynyt taiteilija.

Ensimmäinen kosketukseni kulttuuriin tuli vuonna -87 kun pääsin mukaan kahdella runolla Paavo Haavikon toimittamaan Suomen Kansan Uusia Runoja – kirjaan. Tulevina vuosina julkaisin omakustanteina lukuisia pieniä runovihkosia, ja myöhemmin useammankin proosateoksen palvelukustantamo Kuvitaren kautta, joiden aiheet kumpusivat pääosin syrjäytyneitten, päihdeongelmaisten ja mielenterveyskuntoutujien maailmasta.

Sain monia apurahoja kirjailijana vuosien 1987-2005 välillä niin Turun Kulttuurilautakunnalta kuin Taiteen Keskustoimikunnaltakin, ja olen edelleen Lounais-Suomen kirjailijoitten ja Suomen Maakuntakirjailijat ry:n jäsen.

 

Kirjoittanut tai julkaissut en kuitenkaan ole enää pitkiin aikoihin mitään, sillä jo nuoruudessa löytämäni intohimo valokuvaamiseen imaisi minut mukaansa jo ajat sitten.

Huomasin n. 40 vuoden iässä yhä vähemmän tarvetta ilmaista itseäni sanoin, ja yhä enemmän voimakasta tarvetta ilmaista itseäni kuvin.
Aloin rakentaa erityisesti erilaisiin internetin kuvapalveluihin ( Instagram. Flickr, Viewbug, EyeEm, 500px jne ) yhä suurempia ja suurempia valokuvakokonaisuuksia ja koin sen hyvin tärkeäksi ja tyydyttäväksi tavaksi ilmaista itseäni.

Toki olen myös printannut kuvia aina tarpeen tullen ja tehnyt niistä tauluja ja osallistunut näyttelyihin.

Nauru mania

2022

Naurun ammattilainen

2022

Roistot

2022

Inspiraation lähde

Erittäin keskeinen asia elämässäni on kotikaupunkini Naantali, jonka kauniista saaristolaismaisemista ammennan isoimman osan luovuuttani, sekä rakas Liisa vaimoni, jonka kanssa ollaan oltu onnellisesti yhdessä jo yli kaksikymmentä vuotta.

Usko Jeesukseen on elämänkatsomukseni peruskulmakivi, jota ilman en mitenkään olisi selvinnyt elämästä ylipäätään, enkä varsinkaan näin pitkälle.

Kärsin monista addiktioista ja sairastan kaksisuuntaista mielialahäiriötä, jonka vuoksi olen ollut työkyvyttömyyseläkkeellä jo yli kymmenen vuotta.

Rukous on pitänyt minut kasassa vaikeimpinakin aikoina ja auttanut minua jaksamaan kulloiseenkin seuraavaan päivään.

Maanikko kesäaamuna 2022

Taiteelliset saavutukset

Kirjalliset saavutukseni jo mainitsinkin.

Valokuvaamiseen liittyvä suurin saavutukseni ylivoimaisesti on tänä vuonna 2022 sijoittuminen Sony world photography awards kilpailussa 15 parhaan joukkoon Open Competition Landscape – sarjassa.

Kyseinen kilpailu sai isosti kansainvälistäkin huomiota ja minun sijoituksen Suomessa huomioi mm. Suomen Luonnonvalokuvaajien Luontokuva lehti sekä valokuvaamiseen erikoistunut Digikuva lehti.

Minä kolmessa osassa 2021

Teokset

neljän tähden

2022

kruunu

2022

Lapsi

2022

Kivun mentyä

2022

Pahinta ei ole

2022

Rajat

2022

Voitto

2022

Äiti

2022

Valon syli

2022

debressio

2022

huuto

2021

kuuluuko

2022

Marko From

Kuvat ovat digikuvia. Myyn kuviani kuvapankkien ( Getty Images, Dreamstime jne. ) kautta. Voin myös myydä printattuina ja kehystettyinä.
Yhteystiedot ja linkit:
Markon myynnissä olevat taulut
Haluatko kuukauden taiteilijaksi