Ohjeet teoksen ripustuskuntoon ja taiteilijan vastuuohjeet

Ohjeet teoksen ripustuskuntoon

Kaikki näyttelyyn tulevat teokset tulee olla ripustuskuntoisia, mikä taulussa tarkoittaa työn taakse koko taulun matkalta kulkevaa rautalankaa tai vastaavaa. Rautalanka tulee kiinnittää sivuille noin 1/5 osan korkeudelle teoksen yläreunasta. Vain tämä kiinnitys takaa taulun oikeanlaisen esilletulon, ripustetaan se sitten naulaan tai ripustuskiskon koukkuun.

Valmiskehysten (esim. Ikea) ripustusreikään tulee kiinnittää sopivan väljä ripustuslenkki rautalangasta, josta sen voi ripustaa naulaan tai koukkuun.

Jos taulussa ei ole kunnollista, edellä kuvattua ripustusmahdollisuutta, se jää ripustamatta ja pois näyttelystä.

Tilateokset tai veistokset tulee seistä ongelmitta tason päällä. Suomen Taiteilijat ry:lta löytyy erikorkuisia ja levyisiä tasoja veistoksille. Jos teos ripustetaan ilmaan roikkumaan, se tulee varustaa kunnollisilla kiinnikkeillä ja riittävän pitkällä ripustusnarulla. Selvitä aina näyttelytilan ilmaan ripustamismahdollisuudet etukäteen.

Näyttelyyn lähtevä teos tulee aina varustaa teoksen ja taiteilijan tiedoilla. Ripustusta varten kiinnitä teoksen etupuolelle helposti irrotettava tunnistelappu, jossa lukee selkeästi kirjoitettuna teoksen nimi ja taiteilijan nimi. Lappu irrotetaan ripustuksen valmistuttua.

Suomen Taiteilijat ry:n nettisivuilta materiaalipankista löytyy hyvä Teoslappu, katso https://suomentaiteilijat.net/materiaalipankki/. Sinun ei tarvitse käyttää juuri tätä lappua, mutta ota mallia mitä tietoja teoslapusta on erittäin hyvä löytyä. Teoslapun voi kiinnittää teokseen pysyvämmin, taulun taakse, veistoksen pohjaan tai johonkin muuhun hyvään kohtaan tarkkaa tunnistusta varten.

Taiteilijan tietoturva ja teoksen vakuutus

Näyttelytila on valvottu, avoin yleisölle ja tilan vuokraajille. Tilassa saa kuvata teoksia ja jakaa kuvia esimerkiksi sosiaaliseen mediaan.

Taiteilijalla tulee olla kotivakuutus, joka kattaa myös näyttelyteokset vahinko-/varkaustapausten varalta. Luonnollisesti näyttelytilalla itsellään on myös vakuutus.

Taiteilijan tulee hyväksyä nimensä julkaiseminen näyttelyssä ja yhdistyksen nettisivuilla sekä sosiaalisessa mediassa. Taiteilijan tulee päättää, mitä yhteystietoja hänestä voi jättää nähtäville näyttelytilaan ja se hoituu täyttämällä huolellisesti ilmoittautumislomakkeen.

Taiteilija hyväksyy tämän kaiken ilmoittautumalla näyttelyyn.

Kysyttävää tai täydennettävää? Laita viestiä tulemaan puheenjohtaja Taru Alholle s-postiin alhotar(at)icloud.com.