Kuukauden Taiteilija
lokakuu 2022

Olli Korkala

”Katson eteenpäin, sillä taaksepäin on liian pitkä matka.”


Olli Korkala

Tärkeimmät oppini yksityisopetuksessa

Noin 34 vuotta sitten aloitin kuvataiteen opinnot kansanopiston kuvanveistokurssilla, vuodesta 2000 olen keskittynyt maalaamaan eri tyylisuuntien kurssien ja yksityisopetuksen myötä.
Alkuun tekniikkana oli öljymaalaus, sittemmin kuivapastellit puualalustalle, viime vuodet pääosin akryylimaalaus kankaalle tai vanerialustalle.
Aloitin naivismista Anneli Kokkosen kurssilla, sen jälkeen realismin ja impressionismin kautta siirryin hiljalleen vapaampaan melko ekspressionistiseen suuntaan.

Tärkeimmät oppini olen saanut sittemmin n. kymmenen vuoden yksityisopetuksessa lähinnä impressionistisessa ilmaisussa (Timo Jakola) sekä abstraktin taiteen kursseilla, mm. Alfa-Art taidekoulussa.
Vuonna 2015 jäin eläkkeelle jäätyäni kirurgi-ortopedin työstä, jonka jälkeen olen voinut keskittyä täysin taideilmaisuni kehittämiseen. Olen jo 73-vuotias ja keskityn nykyisin omaehtoiseen ilmaisuun.
Abstrakti, usein geometrissävyinen, ilmaisu on yleistynyt yhdessä abstraktien värikenttien käytön kanssa.

Talvifantasia, (2020) 72 X 72 cm, pigmentti ja akryyli vanerille

Inspiraation lähde

Olen soveltanut Renoirin periaatetta siitä, että taidemuseot ovat paras oppimisympäristö taidemaalarille. Matkailen mielelläni Euroopassa, käyden läpi taidemuseoita ja gallerioita.
Pyrin soveltamaan Oscar Wilden sanomaa: ”Artist is the creator of beautiful things”. Eli esteettinen, usein värikäs, mutta ”balansoitu” ilmaisu on tavoitteenani.
Pyrin toki alkuperäiseen ja omaan ilmaisuun, mutta toki tiedostan alitajunnan prosessoivan vaikutteita monilta suunnilta, joiden pohjalta teos syntyy.
Eli ns. itsenäinen oma taide voi olla harhakuvaa. Kaikki rakentuu entisen päälle myös taiteessa. Voin sanoa, että minulle teoksen esteettisyys on olennaisempaa kuin pakonomainen täysin uuden kuvion löytäminen.
Yksittäisistä taiteilijoista Joan Miro´, Tor Arne ja Birger Carlstedt sekä monet amerikkalaiset abstraktin ekspressionismin edustajat ovat olleet minulle merkittäviä vaikutteiden antajia.
Aikaisemmin jokin realistinen ”idea”, kuten portti, silta, tie tai auringonlasku, saattoi olla perusideana töissäni. Nyttemmin olen edennyt yhä kauemmaksi reaalimaailmasta. Ehkä se kuuluu myös ikään.

Harmaa Symposium, (2022) 55 cm x 46 cm, akryyli, pigmentti ja tussi kankaalle 600€

Taiteelliset saavutukset

Olen pitänyt 22 yksityisnäyttelyä vuodesta 2014 alkaen, ryhmä- ja yhteisnäyttelyitä on kertynyt n. 40. Olen Suomen Taiteilijat ry:n jäsen vuodesta 2016 alkaen, vuodesta 2017 alkaen SKjL:n, Riihimäen kuvataiteilijoiden ja Nastolan Taideyhdistyksen jäsen.
Lisäksi olen ollut taidekeskus Taarastin nuorten taitilijoiden kilpailun
v. 2021 koordinaattori sekä koordinoinut Art Taarastin Valoa Linnnaan v. 2020 ja 2021 laitosnäyttelyt entisessä Reumasairaalassa (nyk. Valolinnassa).
Olen myynyt 49 teosta, lahjoittanut n. 150, kaikkiaan maalannut n. 560 työtä.

Ateljékuva

Teokset

That´s Life

2019

72 cm X 72 cm

pigmentit ja öljy vanerille

580 €

Sininen Vyöhyke

2020

80 cm X 100 cm

öljy kankaalle

680 €

Moonlight Serenade No1

2021

60 cm x 50 cm

akryyli ja tussi kankaalle

440 €

Moonlight Serenade No2

2021

60 cm x 50 cm

akryyli ja tussi kankaalle

440 €

SPLASH

2019

72 cm x 72 cm

mehiläisvaha ja akryylitussi vanerille

580 €

Kesäfantasia

2020

72 cm x 72 cm

akryyli, pigmentti ja öljy vanerille

 

Dream Lover

2016

28 cm X 40 cm

öljy papyruspinnoitetulle kangaspahville

Feeling Mixed

2018

72 cm X 72 cm

akryyli vanerille

650 €

 

Olli Korkala

Lähiaikoina teoksiani esillä yhteisnäyttelyssä Taidekeskus Taarastissa Lahdessa (marraskuu)
ja laitosnäyttelyssä Heinolan Valolinnassa (ent. Reumasairaala) – joulu-tammikuu.

Hinnoitellut teokset ovat myynnissä. Yhteystiedot ja linkit:
Haluatko kuukauden taiteilijaksi
Scroll to Top