Kuukauden Taiteilija
huhtikuu 2023

Otto Europaeus

”Kun pidät jostakin, opetat sen itsellesi. Kun et pidä jostakin, muut opettavat sen sinulle.”


Otto Europaeus

Ruusukapustahaikaran muotokuva

2020

48cm x 36cm

akvarelli paperille

Ulkomailla oleskellessani nämä työkalut ovat kulkeneet kätevästi mukana...

Olen kirjoitushetkellä 25-vuotias itseoppinut kuvataiteen harrastaja. Amatööri, jos niin halutaan sanoa. Taaperona tuhersin papereita ja lapsena maalasin paljon pienoismalleja, ja vasta aikuisena viimeisen kuuden vuoden aikana olen löytänyt innostuksen maalata niin sanotusti salonkikelpoisempaa taidetta.

Kun puhutaan tästä viimeisen kuuden vuoden taiteellisesta tuotannostani, niin aloitin sen tekemisen samoihin aikoihin kuin valtiotieteiden opintoni 19-vuotiaana. Olen opintojeni alkamispäivästä asti tähdännyt kansainvälisen työuran luomiseksi itselleni, ja pelkästään viimeisen kolmen vuoden aikana olen asunut Suomessa, Alankomaissa, Turkissa ja Irlannissa joko opintojen tai töiden vuoksi. Koko tänä aikana olen maalannut lähes yksinomaan paperille akryyli- ja vesiväreillä, sillä minulla ei ole koskaan ollut omaa ateljeeta tai erillistä työtilaa harrastukselleni, enkä ole vielä tähän mennessä raaskinut myydä yhtäkään teostani, joten paperi on tarjonnut mielestäni helpoimman tavan säilöä tuotantoani isossa kasassa, joka sijaitsee kirjoitushetkellä vaatekaappini pohjalla. Ulkomailla oleskellessani nämä työkalut ovat kulkeneet kätevästi mukana matkalaukun pohjalla pehmusteisiin käärityn pelitietokoneen alla.

Inspiraation lähde

Maalaaminen on minulle yksinkertaisesti terapeuttinen ajanviete josta pidän, tapani ikuistaa mielenkiintoisiksi kokemiani asioita sekä ideoita, joita olen saanut vuosien varrella. Sen vuoksi taiteellani ei ole kantavaa yhtenäistä teemaa, tekniikkaa tai aihetta, vaan sen tarkoitus on toimia enemmänkin henkilökohtaisena kirjastona joka auttaa jäsentämään mielenkiinnon kohteitani selkeämmäksi kokonaisuudeksi. Tämän vuoksi en yleensä anna teoksilleni nimeä vaan lyhyen kuvailun. Onnistumisen tunne taiteilijana tulee minulle ensisijaisesti sisältäpäin: siitä, että olen lopputulokseen tyytyväinen ennen kuin laitan teoksen varovasti ja hellästi puhaltaen vaatekaapissani olevan kasan päällimmäiseksi.

taiteelliset saavutukset

Kaksi sertifikaattia tunnustukseksi taiteellisista kyvyistäni (englanniksi Certificate of Artistic Merit) Luxemburgilaisen Pinacothèque-taidemuseon järjestämästä kansainvälisestä taidekilpailusta vuosilta 2021 ja 2022.

vihanneskokki

2020

36 cm x 48 cm

akryyli paperille

Teokset

Fianna Laiha Luikunpoika Juniori

2020

36 cm x 27 cm

akryyli paperille

Maoripäällikön muotokuva

2022

48 cm x 36 cm

akryyli paperille

mercianmiehet kutsutaan ratsastamaan

2021

27 cm x 36 cm

akryyli paperille

viikinkilaiva

2022

27 cm x 36 cm

akryyli paperille

elefantit

2020

36 cm x 27 cm

akryyli paperille

Näin hänen katseessaan häivähdyksen neroutta (omakuva)

2022

48 cm x 36 cm

akryyli paperille

Auringonlasku Karnacan kaupungissa

2018

27 cm x 36 cm

akryyli paperille

Merinäkymä Haukilahden rannassa

2022

36 cm x 27 cm

akvarelli paperille

Otto Europaeus

Haluatko kuukauden taiteilijaksi
Scroll to Top