Kuukauden Taiteilija
elokuu 2023

Sirpa Järvinen

”Elämä on ylämäkiä ja alamäkiä.
-Tähtitaivaita, pilvenhattaroita.
-Sammalta, kallion uurteista pintaa.
Mielenrauha löytyy aina lopulta luonnosta..”


Sirpa Järvinen

Million miles away and around

2021

135cm X 73cm

akryyli kankaalle

1500€

Lähimetsä tarjosi ideoita...

Olen kuvataiteilija, kuvittaja ja kuosisuunnittelija Tuusulasta.
Synnyin Keravalla värikylläisenä ajanjaksona, vuonna 1973 tavalliseen työläiskotiin, kerrostalolähiöön, jossa riitti aina leikkikavereita. Lähimetsä tarjosi ehtymättömästi ideoita leikeille ja retkille. Lapsesta asti on värikynät ja muovailuvahat olleet toivelistoillani ja parasta sadepäivän puuhaa sisällä.
Tuusulaan olen asettunut asumaan oman perheeni kanssa vuonna 1998.
Työelämässäni aiemmin ja myös nyt omassa yrityksessäni (Zirbaslife Design Oy) olen ollut aina tavalla tai toisella kytköksissä taiteeseen, taiteen tekemiseen, taidekasvatukseen sekä valokuvaamiseen/valokuvien käsittelyyn. Olen vienyt teoksiani taidenäyttelyihin vuodesta 2016 alkaen ja matkan varrelle mahtuu useita omia näyttelyitä yhteisnäyttelyiden ohessa. Viimevuosina olen opiskellut aikuisten taiteen perusopintoja, graafista suunnittelua ja kuvittamista tueksi luovalle polulleni. Työskentelen pääasiassa akryylimaaleilla, mutta myös mm. grafiikkaa, tussipiirroksia ja taidekeramiikkaa syntyy ajoittain.
Olen tullut valituksi kahtena peräkkäisenä vuonna, 2022 ja 2023 Vuoden KuumArt taiteilijaksi yleisöäänestyksellä KuumArtin vuosinäyttelyissä Jokelassa ja Järvenpäässä.

Inspiraation lähde

Arkielämän ja luonnon valokuvaaminen sekä kiinnostus taiteen tekemiseen ovat periytyneet isältäni ja tädiltäni. Rakkaus väreihin ja luonnossa liikkumiseen ovat vahvistuneet iän myötä ja teoksissani onkin useimmiten nähtävissä luonnon vaikutus mieleeni. Pyörittelen teoksissani fantasiaa ja
luontoelämyksiä yhteen sulauttaen. Teokseni ovatkin usein elämyksiä, ajatelmia ja mielenmaisemia onnellisilta poluilta. Pyrin pukemaan sadunomaisiksi kuviksi läikähdyksiä sydämessä ja kohtaamisia luonnossa. Iloa minulle tuottaa vahvalla ja runsaalla väripaletilla työskentely.

Taiteelliset saavutukset

Tärkeimmäksi taiteellisiksi saavutuksekseni nimeän ihan ensimmäisen taidenäyttelyni vuonna 2016 Tuusulan kunnan talon Aulagalleriassa, ”Mielenrauhaa, iloa ja inspiraatiota metsäpoluilta”, sillä tämä näyttely avasi luovuuden lukot mielestäni ja taiteen tekeminen sai uuden ulottuvuuden. Olin ottanut ensimmäisen rohkean askeleen ja vienyt teoksiani julkisesti esille. Jokainen jyrytyksen kautta näyttelyyn päätynyt teos on minulle myös saavutus ja iloa tuova asia. Koen jokaisessa näyttelyssä taiteelliseksi saavutukseksi hetket, jolloin saan olla paikalla todistamassa, kun jokin teokseni puhuttelee katsojaansa! Tai kun vieraskirjaan on jätetty sykähdyttäviä kommentteja siitä, miten jokin teos on herättänyt suuria tunteita katsojassaan. Yleisöäänestyksen myötä Vuoden KuumArt taiteilijaksi valituksi tuleminen on tuntunut erityisen upealta, onhan valinnan tehneet näyttelyn vieraat!

työhuoneelta

Teokset

aamukasteessa soi vesipilli

2023

40cm x 40cm

akryyli kankaalle

590€

aurinkokylpyjä

2022

81cm x 100cm

akryyli kankaalle

myyty

When the rays of light reached the seabed

2022

100cm x 81cm

akryyli kankaalle

myyty

Kottaraisten kesäkoti

2023

81cm x 100cm

akryyli kankaalle

990€

Once upon a time

2021

60cm x 60cm

akryyli kankaalle

590€

Mäyrän puutarhassa

2023

100cm x 81cm

akryyli kankaalle

990€

suruvaippa

2023

100cm X 81cm

akryyli kankaalle

990€

Karhun laulu

2022

100cm x 81cm

akryyli kankaalle

myyty

Citykauriin päiväretki

2022

100cm x 81cm

akryyli kankaalle

myyty

Haluatko kuukauden taiteilijaksi
Scroll to Top