Vicky Maaranen

Huhtikuun kuukauden taiteilija 2021

”Aistihavainnot ovat subjektiivinen sekoitus mennyttä elämää ja itse havaintoa. Lopputulos on havaitsijan tulkinta, joka poikkeaa todellisuudesta”


Vicky Maaranen

Sininen elämäni

Villin ja tapahtumarikkaan nuoruuden ja aikuisuuden jälkeen sieluni on rauhoittunut viettämään tasapainoisempaa elämää keskittyen maalaamiseen ja arjen askareihin.
Lapsuus ja nuoruusvuodet vietin Espoossa. Mieleenpainuvimmat muistot koin joka kesäisillä purjehdusreissuilla, joista minulle jäi loputon syvä rakkaus luontoon ja mereen.
Matkan varrella olen saanut neljä ihastuttavaa lasta, joista kolme on jo aikuisia. Tämän iltatähden kanssa uppoudumme yhdessä välillä tutkimaan luontoa, katselemaan televisiosta, toisinaan leipomaan ja tietysti maalaamaan.
Elämän aikana olen asunut eri kaupungeissa pääkaupunkiseudulla, Turun seudulla ja saaristossa. Nyt olen asettunut asumaan Nurmijärven Perttulaan, jossa minulla on pihalla oma työtila Ateljè Oceanborn Art. Kotona minun elämääni kuuluu mies, lapsi ja kaksi maatiaiskissaa. Elämäämme mahtuisi vielä uusi koira syksyllä menehtyneen iloisen, valkoisen, pikku pörriäisen tilalle.

Inspiraation lähde

Maalaan rakkaudesta luontoon, sen eri ilmiöihin ja eritoten väreihin. Lapsuudessa koetut sykähdyttävät hetket Itämeren aalloissa ovat piirtyneet alitajuntaani jättäen sieluuni vahvat muistijäljet, jotka välillä tunkevat läpi maalauksiini.
Maalatessa tutkin luonnon kiertokulkua ja ihmistä sen osana. Viime aikoina olen maalauksissani käsitellyt meille näkymättömiä asioita ja ilmiöitä, kuten sielun kiertokulkua kuoleman ja syntymän välillä. Käytän maalauksissa uusiomateriaaleja ja maalaan pääasiallisesti öljy- ja mehiläisvahaväreillä. Käytän enimmäkseen abstraktia ilmaisua, koska tällä tavoitan parhaiten kosketuksen tiedostamattomiin asioihin ja ilmiöihin.

Taiteelliset saavutukset

Intohimoni väreihin sai minut hakeutumaan taidealalle.
Valmistuin Lahden muotoiluinstituutista sisustusarkkitehdiksi keväällä 1997. Jatkoin opiskeluja samassa oppilaitoksessa suorittaen taiteen perusopettajan pedagogiset erikoistumisopinnot. Toimin suunnittelijana omalla toiminimellä tehden kokonaisvaltaista sisustussuunnittelua lähinnä yksityisille ihmisille.
Vuodesta 2012 lähtien pakottava väreillä ilmaisun tarpeeni sai minut siirtymään kokonaan maalaamisen pariin. Pedantin ja tarkan taidekoulutuksen jälkeen kaipasin luovempaa ja vapaampaa ilmaisutapaa ja hakeuduin Vedic Art maalauskurssille. Tämän kautta maalaamisen ilmaisuni kasvoi exponetiaalisesti ja ymmärsin paremmin ympäröivää maailmaa. Halusin, että kaikki maalaamisesta kiinnostuneet pääsevät kokemaan sielun syvyyksistä maalaamisen riemun ja kouluttauduin Vedic Art- ohjaajaksi.

Maalaamisen lisäksi olen vahvasti mukana taideyhdistystoiminnassa. Vuosina 2016-2019 luotsasin Nurmijärven Taideyhdistystä uusille urille ja vuonna 2018 aloitin työskentelyn Uudenmaan Kuvataidejärjestöjen (UKJ ry) puheenjohtajana sekä otin vastaan Taidekiepin toiminnanjohtajan tehtävät.
Toimin Nurmijärven kuvataidekoulussa taideopettajana. Pidän maalauskursseja Nurmijärven opistolla, Ateljè Oceanborn Arttissa, sekä sovittaessa eri puolilla Suomea.

Olen pitänyt yksityisnäyttelyitä pääkaupunkiseudulla ja osallistunut lukuisiin yhteis- ja ryhmänäyttelyihin.
Vuonna 2019 Nurmijärven kunnan hyvinvointilautakunta myönsi minulle tunnustuspalkinnon toimistani kulttuurin hyväksi.
Viimeisin saavutukseni taiteen parissa on keväällä 2021 LAB- ammattikorkeakoulusta suoritettu kuvataiteilijan tutkinto (ylempi AMK- Master´s Degree in Fine Arts (UAS).

Teokset

2018 triptyykki

Koko: 1 X 88 cm X 27 cm, 2 X 73 cm X 18 cm

Tekniikka: mehiläisvahamaalaus vanerille

Hinta: 750 € sis. alv 10 %

2021

Koko:50 cm X 50 cm

Tekniikka: Ripustusvalmis akryyli ja öljyvärimaalaus pellavakankaalle

Hinta: 400 € sis. alv 10 %

2018 diptyykki

Koko: 2 X 90 cm X 80 cm

Tekniikka: Akryyli ja öljyvärimaalaus kankaalle

Hinta: 1720 € sis. alv 10 %

Teosmaalaus Annika Nordin musiikkivideolla taivaanrannan maalailija.

2018 diptyykki

Koko: 2 X 90 cm X 90 cm

Tekniikka: Akryylimaalaus kankaalle

Hinta: 1980 € sis. alv 10 %

2019

Koko: halkaisija 62 cm syvyys 2 cm. 

Tekniikka: Ripustusvalmis mehiläisvahamaalaus joka on tehty kierrätetylle pöytälevylle. 

Hinta: 750 € sis. alv 10 %

2019

Koko: halkaisija 80 cm, syvyys 5 cm

Tekniikka: Ripustusvalmis mehiläisvahamaalaus joka on tehty kierrätetylle pöytälevylle. 

Hinta: 960 € sis. alv 10 %

Yhteystiedot

Ateljè Oceanborn Art

Tervetuloa työhuoneelleni. Ovet avoinna sovittaessa. Taipaleentie 96, 01860 Perttula
Vicky maaranen
kuvataiteilija
Haluatko kuukauden taiteilijaksi